Српски члан Предсједништва

Цвијановић: 84 земље свијета учествовале у кршењу Устава БиХ

  • 24.05.2024. 07:48

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да ће односи у БиХ након усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН бити компликовани, отежани, скоро немогући, те да су 84 државе свијета учествовале у кршењу Устава БиХ.

Цвијановићева је рекла да је погубна чињеница да они више не стоје на линији Дејтонског споразума.

"Они су били упозорени на који начин можемо доћи до одлуке и на који начин она треба да буде иницирана пред неким форумом међународног типа. Посебно ме боли то што многе државе Африке, Латинске Америке знају да ово није резултат заједничког рада и да нису испоштоване уставне процедуре, а наша браћа у Црној Гори не разумију да је прекршен Устав", рекла је Цвијановићева за РТРС.

Цвијановићева је нагласила да не разумије бијесне ствари које долазе из уста бошњачких политичара, јер ово дефинитивно не представља оно што би резолуција овог типа требало да представља.

"Министарство иностраних послова сад каже како ће упутити протестну ноту земљама које су гласале против. Ево ја ћу као српски члан Предсједништва БиХ упутити протестну ноту свима који су гласали за, јер су допринијели кршењу Дејтонског мировног споразума", истакла је Цвијановићева.

Она је поновила да резолуција не служи помирењу, већ је настала као резултат злоупотреба.

"Ово је било беспотребно. Половина земља Арапске лиге није подржала резолуцију, није било консензуса ни унутар ЕУ. Прича како је то био дуг према жртвама пада у воду", навела је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм