Лидер ХДЗ-а БиХ

Човић: Урађен добар дио посла у вези са три закона

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2024. 16:18

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је данас у Бањалуци да је у вези са Изборним законом, као и Законом о Суду БиХ и Законом о спречавању сукоба интереса урађен добар дио посла, иако нису усаглашени до краја.

"Постоји могућност да у понедјељак или уторак дамо један глас да смо постигли један ниво усаглашености и да онда Савјет министара усвоји те приједлоге", рекао је Човић новинарима, те додао да се све свело на два или три дана.

Он је подсјетио да је посљедњих 10 дана требало бити усаглашено неколико закона, а један од њих је и Изборни закон, као и Закон о Суду БиХ и Закон о спречавању сукоба интереса.

Према његовим ријечима, покушава се наћи довољно разума да се вјерује да се, осим потребе отварања врата кредибилности када је ријеч о ЕУ, добије позитиван одговор и да се не наруше основе функционисања БиХ.


"Рационалан приступ Ердогана, у ЕУ као равноправан партнер, а не колонија“

"То је потпуна равноправност три конститутивна народа у складу са Уставом БиХ и легитимно представљање тих народа на свим институцијама БиХ", навео је Човић.

Он је рекао да би волио да има пуно људи који желе помоћи БиХ.

"Оно што ми не урадимо, остављамо довољно простора другима да се мијешају. Увјерен сам да БиХ неће бити функционална док извршна и законодавна власт, политичка власт у БиХ коју је народ бирао не преузме одговорност за себе и доноси одлуке. Тако ћемо вјероватно затворити врата некима који мисле да могу и неке друге ствари радити наметањем или на неки други начин", рекао је Човић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)