Лидер ХДЗ-а

Човић: У наредним данима ћемо направити снажан искорак у вези изборног закона

  • Извор: Кликс
  • 28.11.2023. 19:46

Лидер ХДЗ-а Драган Човић обратио се медијима након састанка представника странака које чине власт у Федерацији БиХ на којем су, осим њега, учествовали представници СДП-а, НИП-а и Наше странке Нермин Никшић, Елмедин Конаковић и Предраг Којовић.

Човић је рекао како је састанак који је био најављен за прошлу седмицу био отказан због здравствених стања учесника.

Потом је навео да су се данас окупили како би прошли интересантне теме које пар мјесеци покушавају усагласити, од прорачуна, изборног закона, свих других закона који се тичу европског пута, одлука и обавеза, пресуда Европског суда.

Рекао је да имају неколико дана до одласка на заједничке састанке у Бриселу, те да се надају да ће данашњи састанак потакнути све друге партнере да Босни и Херцеговини отклони мањкавости и да у 12. мјесецу отвори преговарачки процес с ЕУ.

- Разговарали смо врло искрено, о свим темама, на нивоу Федерације имамо усуглашен став и сад ћемо вид‌јети у наредним данима да издоговарамо ствари са СНСД.

Требамо још један позитиван искорак, након ових неразумијевања, сучељавања, свакодневница, да се извучемо из кризе - рекао је Човић.

Он је говорио и о могућности доношења Изборног закона.

"Надам се да ћемо у наредних десетак дана и онога што је остало да се усагласи, питање Изборног закона, да ћемо дотакнути и направити снажан искорак. Мислим да нам је због политичке ситуације и сигурносне ситуације у окружењу преважан за нас, примарно у ФБиХ", рекао је Човић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.