Lider HDZ-a

Čović Britancima i Amerikancima: Slušajući vas dovoljno smo srušili državu

  • Извор: Кликс
  • 18.05.2022. 17:15

Lider HDZ-a Dragan Čović izrazio je bojazan da se svjesno stvara klima da neko nešto opstruiše ili blokira, uz pritisak o novim mogućim sankcijama.

Aludirajući na Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju, čije su ambasade reagovale na jučerašnja dešavanja, pozvao je da "nas se ne uči demokratiji na takav način".

"Dovoljno smo srušili državu slušajući vašu demokratičnost. Nemojte da je dalje rušimo. Ja želim da ova država opstane i da ona bude evropska jer je ona moja domovina. Ali, neću dozvoliti da neko brutalno krši Ustav i zakon", odgovorio je Čović.

Žestoke kritike američke ambasade u BiH lider HDZ-a i HNS-a previše nije komentarisao, ali je poručio da se ne boji američkih sankcija.

"Da se bojim bilo čijih sankcija, ne bih stajao ovdje ispred vas. To je davno prošlo vrijeme, što se mene tiče. Svi ti koji danas pokušavaju pritiskom urediti odnose u BiH su na krivom putu. Primarno, nama treba poštivanje Ustava BiH kakvog trenutno imamo, uz zakone. Onaj ko voli ovu zemlju ne smije pasti na pritiske na bilo koji način", dodao je Čović, prenosi "Klix".

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм