Копредсједавајућа ПОСП-а

Бурсаћ: Испуњен трећи приоритет из Мишљења европске комисије

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 12:02

Копредсједавајућа Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање (ПОСП) између БиХ и ЕУ Сњежана Новаковић-Бурсаћ изјавила је данас у Сарајеву да је одржавањем састанка Одбора у потпуности испуњен трећи приоритет из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

"Приоритет број три односи се на успостављање потпуне функционалности овог парламентарног одбора, што је и учињено", рекла је Бурсаћева новинарима након завршетка дводневног састанка Одбора.

Према њеним ријечима, на састанку је разговарано и о осталим приоритетима из Мишљења Европске комисије, али није било специфичних препорука ни за један од 14 приоритета.

"А што се тиче конкретних приоритета у које спада и питање Уставног суда о њима смо разговарали начелно, у оквиру разговора о свим питањима", истакла је Бурсаћева и додала да су неки од посланика изнијели мишљења и образложења о приоритетима.

Она је објаснила да је надлежност Одбора давање препорука и да је суштина састанка била да се отворено разговара и да парламентарци из БиХ и ЕУ једни друге боље разумију.

"Битно је да они чују нашу аргументацију, као што су изнијели своју", констатовала је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, на састанку је разговарано отворено и искрено, како се и очекује од чланова парламената.

"Свјесни смо и отворени били иако знамо да по неким питањима имамо врло различита мишљења, како унутар БиХ тако и у односу на колеге из европског парламента", додала је Бурсаћева.

Копредсједавајућа Пододбором закључила је да смисао оваквих састанака да парламентарци покушају једни друге боље разумјети како би доносили квалитетније одлуке и једни другима били подршка у ономе што БиХ очекује на приближавању ЕУ.

Она је најавила да ће у марту у Стразбуру бити одржан наредни састанак ПОСП.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)