Željka Cvijanović

BiH trpi ogromnu štetu jer nije formiran Savjet ministara

  • 02.04.2019. 15:11

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da BiH trpi ogromnu štetu, jer nije formiran Savjet ministara.

Cvijanovićeva smatra da su oni koji najviše propagiraju priču o BiH upali u sopstvenu zamku i blokirali sve, što nije krivica Republike Srpske. 

"Postoji niz oblasti, gdje Srpsku ne dotiče da li će Savjet ministara biti formiran, ali i dio zbog koga trpi ogromnu štetu. Ima stvari u kojim se očekuju aktivnosti institucija sa različitih nivoa vlasti i gdje smo uključeni u funkcionisanje i donošenje odluka, a to ne može biti urađeno. Zato šteta postoji", rekla je novinarima Cvijanovićeva. 

Jedno od pitanja, kaže ona, jeste i situacija u "Elektroprenosu BiH", u kojem ima više od 100 miliona KM koje ne mogu biti upotrijebljene za investiranje. 

"Definitivno postoje potrebe u Republici Srpskoj i Federaciji BiH da ta sredstva budu upotrijebljena, ali ne može biti postignut politički dogovor Bošnjaka i Hrvata o strukturisanju uprave `Elektroprenosa BiH`. Zato trpe građani, naša privreda, a blokiran je i projekat od 15 miliona KM koji se odnosi na Banjaluku", kaže Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da Republika Srpska može samo apelovati da se konstituiše vlast na nivou BiH nakon sprovedenih izbora, ali da to za Srpsku nije pitanje života i smrti. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)