Тирани

БиХ постала чланица ЕАФА

  • Извор: СРНА
  • 21.10.2024. 10:19

БиХ је постала чланица Европског савеза за науковање и шегртовање (ЕАФА) на конференцији у Тирани, коју су организовали Европска комисија и Европска тренинг фондација.

БиХ се тако придружила мрежи од 48 земаља које сарађују на развоју вјештина и улагању у људски капитал, како на регионалном, тако и на међурегионалном плану, саопштено је из Министарства цивилних послова у Савјету министара.

ЕАФА је платформа која окупља владе и друге кључне актере с циљем побољшања квалитета, понуде и перцепције науковања, односно учења заснованог на раду, те промовише мобилност ученика на пракси широм Европе.

Трамп пријети Путину: У центар проклете Москве

Трамп пријети Путину: У центар проклете Москве

Чланице имају прилику да пронађу партнере, промовишу догађаје, развијају нове идеје и иницијативе, те приступају информацијама и потребним алатима.

Побољшање ових облика учења у стручном образовању и оспособљавању сматра се кључним за рјешавање проблема незапослености младих и побољшање у области запошљавања, усклађујући вјештине ученика са потребама тржишта рада и чинећи стручно образовање привлачнијим и релевантнијим.

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Министарство цивилних послова у Савјету министара, у сарадњи с надлежним образовним властима, припремило је и предало образац за придруживање, који је након позива Европске комисије успјешно прихваћен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.