Политички аналитичар

Аврамовић: ПДП није добио ништа, сем посланичке плате за Вуковића, изгубили су изборе у Бањалуци

  • Извор: Агенције
  • 02.07.2024. 09:35

Избори су превише озбиљна ствар да би били препуштени бирачима, овом девизом се очигледно руководио ЦИК, рекао је политички аналитичар Жељко Аврамовић.

Он је на овај начин прокоментарисао жријебање за избор делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ које је јуче одржано у сједишту ЦИК-а БиХ.

„Толика повика на изборни процес како није легитиман, на изборе како нису кредибилни, па увођење читача отиска, скенера, на стану стотине милиона трошка, изборна грозница, неизвјесност. А показало се да све може једноставно и сигурно. И што је најважније, без неизвјесности. Изборни лото. Сви у бубањ. И увијек буду извучени они који требају (питајте СДА). Осталима више среће у сљедећем извлачењу“, навео је Аврамовић.

Он је упитао коме је и зашто требала та фарса.

„Шалу на страну, али коме је и зашто требала ова фарса? Савјет министара неће бити промијењен. Ако се споје сви, који су неспојиви може бити изгласано неповјерење, али Савјет министара остаје у техничком мандату.

И ова могућност је мало вјероватна, јер странке из Федерације БиХ које су сада опозиција очекују да ће бити власт послије сљедећих избора и тешко да ће ризиковати да буду оптужене да су закочиле БиХ, само да би тјерале мак на конац. Прича о одузимању контролног пакета, погубна је највише за оне који највише славе“, рекао је Аврамовић.

Он каже да ПДП није добио ништа, сем посланичке плате за Вуковића, али да су тим чином изгубили изборе у Бањалуци. 

„Покопали су све шансе Станивуковића, али и амбиције Јелене Тривић, која је њихов изданак зарад једне плате и много сујете. Људи који су у Бањалуци гласали за Станивуковића и Тривић су неспорно против Милорада Додика, али нису љубитељи страног уплитања и нису против Републике Српске. Напротив у потпуности су за њу. Све сто је урађено, од пресуде Суда до одлуке ЦИК-а урађено је траљаво и провидно. Како ПДП да објасни да није инструментализован, да све није урађено у туђем интересу и да ништа неће користити Републици Српској? И ко ће да повјерује у та објашњења. Више нема наивних. Добили су плату за Вуковића, а оставиће без плате Станивуковића. 1:1 или можда 0:0“, рекао је Аврамовић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.