Савјетник српског члана Предсједништва

Аулић: Нико тако снажно не урушава БиХ као Кристијан Шмит

  • Извор: СРНА
  • 28.09.2023. 10:48

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић истакао је да нико не угрожава владавину права и уставни поредак у БиХ као што то ради Кристијан Шмит и утолико је лицемјернија његова наводна брига, као и оптужбе на рачун Републике Српске.

"Његово лажно представљање и нелегално дјеловање у БиХ обесмислило је њен суверенитет, као и сам привид правне државе. БиХ, њене институције и демократски капацитет нико не урушава тако снажно и темељно као Кристијан Шмит", рекао је Аулић.

Коментаришући изјаву Шмита у којој је за власт у Републици Српској користио израз "режим", а онда је и оптужио за "угрожавање уставног поретка и владавине права", Аулић је рекао за Срну да за разлику од Шмита, који није изабран у складу са Дејтонским споразумом, власт Републике Српске изабрана је легално и демократски.


Шешељ: Одазваћу се позиву Хага, ако суд буде пресељен у Авганистан

Шешељ: Одазваћу се позиву Хага, ако суд буде пресељен у Авганистан

"Власт у Српској изабрали су њени грађани, а Шмита неколико неформално окупљених амбасадора, али не и Савјет безбједности УН који је за то надлежан. Шмит је онај који покушава да успостави аутократски режим у БиХ наметањем закона и обрачуном са демократски изабраним представницима народа у Републици Српској", нагласио је Аулић.

Он је рекао да је Шмит срамни рецидив колонијалне прошлости и мрља на образу савремене Европе која такву појаву на свом тлу толерише, неријетко охрабрујући његово недемократско дјеловање.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!