Konzul BiH u Frankfurtu

Atović i ranije šokirao postupcima: Djeci u Banjaluci poklonio pokvarene slatkiše

  • Извор: СРНА
  • 17.10.2021. 15:13

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, čiji je poziv na rat preko "Tvitera" uz poklič "Alahu ekber", prije nekoliko godina privukao je pažnju medija kada je djeci bez roditeljskog staranja u Banjaluci poklonio pakete hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

Prije šest godina, tadašnji "Pres RS" pisao je da je Atović poklonio djeci pokvarene slatkiše, što su prenosili i drugi mediji.

Prema pisanju tog lista, on je štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci 90 paketa hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

On je tada u svom službenom automobilu, i u pratnji kamiona punog paketa za djecu, došao u posjetu Domu "Rada Vranješević" i poklonio svakom djetetu po jedan paket sa hranom u kojem su se nalazili slatkiši, ali i konzervirano voće i povrće, kafa i sokovi, pisao je "Pres RS" u junu 2015. godine.

Po njegovom odlasku, vaspitači su otvorili pakete i ostali šokirani jer su, kako su mediji objavili, utvrdili da je većini proizvoda prošao rok.

Tadašnje rukovodstvo Doma "Rada Vranješević" odmah je reagovalo, sproveli su redovnu proceduru i paketi su povučeni iz vaspitnih grupa, tako da na svu sreću nijedno dijete nije konzumiralo sporne proizvode, ukazao je tada banjalučki list.

Atović je ponovo dospio u žižu javnosti sredinom ove sedmice kada je objavio tvit u kojem poziva na rat, a završio ga je uz poklič "Alahu ekber" pod kojim su izvođeni teroristički napadi po Evropi i svijetu.

On je u tvitu naveo gdje sve imaju oružje koje im je potrebno, a riječ je o mjestima u kojima je u Federaciji Bih smještena namjenska industrija.

"Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber", napisao je Atović na "Tviteru", pa kasnije ugasio nalog.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм