Министар финансија

Амиџић: Властити приходи институција БиХ треба да расту наредне године

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 12:03

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је данас да би, према предложеном буџету за 2024. годину, властити приходи заједничких институција БиХ требало да расту са 152 на 182 милиона КМ.

Амиџић је навео да је за функционисање заједничких институција од ентитета планирано укупно милијарду и 150 милиона КМ, те упитао има ли краја повећању ових издвајања ентитета за функционисање институција на нивоу БиХ.

"Са 750 на 780 милиона КМ, па са 780 на 865,5, да би у 2023. години било милијарду и 20 милиона КМ", појаснио је Амиџић.

Према његовим ријечима, структура буџета институција БиХ је потрошачка, наводећи да се у овогодишњем буџету 963 милиона КМ потроши на плате и примања, 200 милиона на материјалне трошкове, а свега 90 милиона на вишегодишња и једногодишња капитална улагања.


Познат идентитет ухапшених за кријумчарење 130 килограма дроге

Познат идентитет ухапшених за кријумчарење 130 килограма дроге

Одговарајући на питање делегата Дома народа Желимира Нешковића на који начин је дошло до дефицита од 37 милиона КМ у буџету институција БиХ у овој години, Амиџић је рекао да се тај дефицит односи на 2024. годину.

Говорећи о потенцијалном привременом финансирању за наредну годину, Амиџић је навео да привремено финансирање није питање за Министарство финансија и трезора, већ за све кориснике буџета који нису хтјели да се понашају рационалније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)