Министар финансија

Амиџић: Српски представници донијеће одлуку о даљем раду у Сарајеву

  • Извор: СРНА
  • 22.11.2023. 14:39

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је да није примјерено да на састанку са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом није било никога од представника из Републике Српске и најавио да ће српски представници донијети одлуку о даљем раду у Сарајеву.

Амиџић је рекао да ће српски министри у Савјету министара, али и остали представници Републике Српске у институцијама БиХ разговарати и донијети одлуку о даљем раду у Сарајеву.

"Немам мандат да говорим о томе који ће бити конкретни потези, док ми не сједнемо и договоримо се", рекао је Амиџић новинарима у Сарајеву.

Он је поновио изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да се у наредном периоду неће толерисати игнорисање српских представника.

"Апсолутно га подржавам, јер то доживљавам као понижење себе лично, али и свих оних људи у име којих сам овдје именован као министар финансија и трезора", рекао је Амиџић.

Према његовим ријечима, приједлози који буду долазили на сједнице Савјета министара, не могу имати бланко подршку, о њима треба разговарати, и видјети имају ли економску исплативост.


"Буџет заједничких институција за наредну годину ће бити нижи"


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок