Генерални секретар СНСД-а

Амиџић: Република Српска не признаје Кристијана Шмита па тако ни његове одлуке

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2024. 17:44

Република Српска не признаје Кристијана Шмита па тако ни његове одлуке. А све и да је другачија ситуација, ненормално је оно што говори и није ми јасно зашто упорно има потребу да заоштрава ситуацију у БиХ, поручио је ово Генерални секретар СНСД-а, након што је, лажни високи представник Кристијан Шмит, данас "наметнуо" измјене Изборног закона.

Домаћи политичари су ти који треба да доносе кључне одлуке за грађане, без уплитања странаца признатих или непризнатих, додао је Амиџић.

- Самовоља једног човјека, који нема никакав легитимитет, могућа је само у БиХ. Република Српска не признаје Кристијана Шмита па тако ни њихове одлуке. А све и да је другачија ситуација, ненормално је оно што говори и није ми јасно зашто упорно има потребу да заоштрава ситуацију у БиХ. Колико знам, Република Српска има већ радну верзију Изборног закона и институције Српске јесу мјесто гдје се та прича треба завршавати. У сваком случају, домаћи политичари су ти који треба да доносе кључне одлуке за грађане, без уплитања странаца признатих или непризнатих - истакао је Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: