Министар финансија

Амиџић: Буџет и неискориштена средства на рачунима рјешавати у пакету

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2024. 11:03

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је данас у Сарајеву да се питање овогодишњег буџета институција БиХ покушава ријешити у пакету са 800 милиона КМ који неискориштени чекају на рачунима.

"То су питања која покушавамо да спакујемо у један политички пакет и да у пакету рјешавамо и питање буџета и ових средстава", рекао је Амиџић новинарима, констатујући да је приједлог закона о буџету институција БиХ за 2024. годину и економски и политички документ за који треба да се обезбиједи сагласност.

Амиџић је додао да је опредјељење да буџетски оквир БиХ за 2024. годину буде у оним оквирима прошлогодишњег с обзиром на то да се стварни живот одвија у ентитетима – Републици Српској и Федерацији БиХ.

Дачић открио зашто је снаха убила свекрву

Дачић открио зашто је снаха убила свекрву

"С те стране треба да се дефинише одређени политички консензус да би предложили документ који би био и усвојен", рекао је Амиџић и истакао да је путем привременог финансирања обезбијеђено да сви буџетски корисници функционишу без проблема.

Он је изразио жаљење што путем буџета нису стављена функцију средства која у БиХ без разлога стоје на рачунима.

"Ми сада у БиХ имамо више од 800 милиона КМ на рачунима који чекају на употребу – ту су акцизе у вези са путарином, изградњом путева и ауто-путева, средства `Електропреноса`, средства која су добијена од Регулаторне агенције за комуникације", прецизирао је Амиџић, који је у Сарајеву присуствовао конференцији Европске банке за обнову и развој "Озелењавање западног Балкана".

"Циљ резолуције је да се геноцидност са Њемачке пребаци на неког другог"

Министар финансија у Савјету министара констатовао је да је апсурд БиХ да се разговара са кредиторима о задужењима за одређене пројекте, а на рачунима стоји неискориштених 800 милиона КМ о којима нема политичког договора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм