Сарајево

Амбасада Русије: Штетан корак Лагумџије за пријатељске односе БиХ и Русије

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 12:59

Из Амбасаде Руске Федерације у БиХ оцијењено је да гласање амбасадора БиХ при Сталној мисији УН Златка Лагумџије за антируски памфлет у Савјету безбједности УН представља штетан потез за пријатељске односе двије земље направљен упркос уставној одредби о водећој улози Предсједништва БиХ у области спољне политике.

Из руске Амбасаде су поводом јучерашњег потеза Лагумџије изразили наду да ће политичари у БиХ који слијепо иду у правцу западног неоколонијалног курса одустати од једностраних и нелегитимних корака који не одговарају реалним интересима грађана БиХ.

Из Амбасаде БиХ надају се и да ће се такви политичари у БиХ освијестити и наћи у себи снагу да признају праведност политике Русије у стварању поштеног и безбједног свијета.

Из овог дипломатског представништва саопштили су да су са великим жаљењем примили вијест о гласању Лагумџије.


Општина у Српској суфинансира куповину станова за младе брачне парове

Општина у Српској суфинансира куповину станова за младе брачне парове

"Таква ситуација изгледа да има посебно нечувен карактер у свјетлу терористичких акција кијевског режима против објеката цивилне инфраструктуре, варварског намјерног уништавања цивила, као што се ових дана догодило у Доњецку", рекли су Срни из руске Амбасаде поводом потписа који је у име БиХ, без сагласности Предсједништва БиХ, Лагумџија ставио на саопштење којим се позива Русија "да прекине агресорски рат и повуче своје трупе из Украјине".

Амбасадор БиХ при Сталној мисији УН Златко Лагумџија није имао одобрење Предсједништва БиХ да се на засједању УН сврстава ни на једну страну приликом расправе о дешавањима у Украјини, али је ипак јуче у име БиХ потписао саопштење којим се позива Русија "да прекине агресорски рат и повуче своје трупе из Украјине".

Лагумџија је то урадио и лично име и без сагласности Предсједништва БиХ, у чијој је надлежности спољна политика.

Пратите нас и путем Вибера