Sarajevo

Ambasada Rusije: Šta Njemačka nudi BiH osim nelegitimnog visokog predstavnika

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2023. 11:30

Iz Ambasade Rusije u BiH upitali su njemačkog ambasadora u BiH Tomasa Fičena da li smatra da prirodan gas koji se isporučuje po najnižoj mogućoj cijeni nije bitan za ljude u BiH ili vjeruje da bi oni bili srećniji da su platili režije u skladu sa evropskim računima.

Reagujući na Fičenovu izjavu da Rusija ljudima u BiH nema šta ponuditi od onoga što je njima i njihovim porodicama bitno, iz ruske Ambasade su upitali šta to Njemačka daje ljudima u BiH?

"Vjerovatno, nelegitimnog visokog predstavnika koji je više puta dokazao da je on oličenje one stare `Kralj je go!`", konstatovali su iz diplomatskog predstavništva Rusije.

Povodom teksta pod naslovom "Obilježavanje teritorije: zašto ruski spomenici dominiraju Višegradom", koji je objavio BIRN, iz Ambasade Rusije navode da je, kao i obično, članak ponavljanje umornih teza o navodnom malignom uticaju Rusije na Balkanu.

"Sav patos ovog opusa mogao bi se opovrgnuti jednom činjenicom - Vitalij Čurkin nikada nije bio Ambasador Rusije u BiH. Ovo već dovodi u sumnju vjerodostojnost argumenta", napominju iz Ambasade.

Iz diplomatskog predstavništva Rusije ističu da je nemoguće zabraniti ljudima da vole Rusiju.

"Ako vjeruju da mogu iskazati svoju ljubav podizanjem spomenika našim građanima, to će činiti i dalje. Slično, nemoguće je zabraniti ljudima da vole SAD, Veliku Britaniju ili bilo koju drugu zemlju. Zahvalni smo svima koji razumiju naše ciljeve, koji pokazuju solidarnost sa nama i koji vole Rusiju budući da su patrioti i poštuju zakon", navodi se u komentaru objavljenom na "Fejsbuk" stranici Ambasade Rusije.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)