Banjaluka

Vodovod: Cisterna angažovana na dezinfekciji novoizgrađenog cjevovoda

  • Извор: АТВ
  • 24.06.2022. 19:18

Cisterna "Vodovoda" a.d. Banjaluka korišćena je za dezinfekciju novoizgrađenog cjevovoda u Ulici Branislava Nušića u Trnu.

"Svi potrošači koji su prema tehnički propisanim uslovima priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, a koja se vodom snabdijeva sa izvorišta u Novoseliji , tj. iz ʺFabrike vodeʺ, imaju redovno vodosnabdijevanje. Poremećaji u vodosnabdijevanju se javljanju na rubnim dijelovima grada koji se vodom snabdijevaju sa seoskih izvorišta. Uzroci navedenih poremećaja leže u smanjenom kapacitetu lokalnih izvorišta i iznimno povećanoj i često neracionalnoj potrošnji vode nastaloj usljed visokih temperatura. Na područja koja nemaju redovno vodosnabdijevanje Vodovod Banja Luka, zajedno sa Civilnom zaštitom, dovozi cisterne s vodom za piće. Danas je na poduzčje MZ Donja Kola odvezeno 6 cisterni Vodovoda i 12 cisterni Civilne zaštite, odnosno blizu 180 m3 vode isporučeno je stanovništvu Donjih Kola", stoji u saopštenju "Vodovod" a.d. Banjaluka.

Fotografija koja je objavljena na ATV-u, a gdje se vidi cisterna angažovana je za dezinfekciju.

"Nakon provedenih radova na dezinfekciji cisternu je neophodno isprati čistom vodom kako bi se mogla nakon toga koristiti u isporuci vode za piće. Višak vode koji je preostao nakon dezinfekcije novoizgrađenog cjevovoda iskorišten je u pranju kruga Sektora održavanje", stoji u saopštenju. 

Тагови: