Бањалука

Вишковић обезбиједио храну и хигијену Дневном центру за дјецу у ризику

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2024. 10:57

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обезбиједио је, поводом васкршњих празника, храну и хигијену Дневном центру за дјецу у ризику у Бањалуци, чији је оснивач Удружење "Нова генерација", које ради на заштити и унапређењу права дјетета.

Вишковић је донирао прехрамбене и хигијенске производе овом центру како би корисници услуга највећи хришћански празник дочекали у што бољем расположењу. 

Ово је четврта година како премијер Вишковић донира неопходне намирнице овом центру поводом Васкрса.

"Сматрам да је постојање оваквог центра од изузетне важности и спреман сам да помогнем како би што боље функционисао и на најбољи могући начин пружао помоћ дјеци. Зато желим и ове године да обрадујем њихове кориснике пред овај велики празник. Такође, свим корисницима и радницима овог центра који славе Васкрс желим да честитам празник уз традиционални поздрав Христос Васкрсе“, поручио је премијер Вишковић.

Вишковић: Борба свим дипломатским средствима против резолуције

Вишковић: Борба свим дипломатским средствима против резолуције

Дневни центар постоји 13 година, а како је рекао Саша Рисојевић, директор Удружења "Нова генерација“, више од 1.000 дјеце је користило њихове услуге до сада. Поред малољетника, они раде и са младим људима до 26. године, која долазе како би полако изашли из система социјалне заштите.

"Већ четврту годину заредом добијамо донацију хране и хигијене од стране премијера Радована Вишковића и његовог кабинета. Дневни центар на годишњем нивоу користи више од 100 дјеце, а услуге које пружамо су исхрана и редовно одржавање хигијене. Имамо четири оброка дневно, два топла и двије ужине. Због тога је ова донација веома значајна и потребна, јер се показује да све већи број дјеце долази у дневни центар. Поред тога дјеца имају прилику да разговарају са психолозима, да добију психо-социјалну помоћ. Овдје функционише и савјетовалиште за дјецу, које на мјесечном нивоу користи десетак дјеце, а имамо и бесплатну савјетодавну линију за дјецу из цијеле Републике Српске, односно 'плави телефон'. Желим још једном да се захвалим премијеру што је и ове године препознао потребу да помогне да би дјеца која долазе у наш центар имала квалитетну услугу“, рекао је Рисојевић.

"Српска финансијски стабилна; Поносан сам на повећање минималца"


Вишковић честитао Васкрс

Вишковић честитао Васкрс


Пратите нас и путем Вибера