РХМЗ

Упозорење на јак олујни вјетар

  • 30.11.2023. 20:28

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење због јаког олујног вјетра који се у периоду од 30. новембра до 2. децембра очекује на подручју Српске.

Како је наведено у саопштењу у четвртак 30. новембра у послијеподневним часовима очекује се јачање вјетра на западу,  а увече и у ноћи у већини предјела.

-Удари ветра од 40 до 70 km/h, на западу и на планинама и преко 80 km/h. На крајњем сјеверу дуж реке Саве ветар умјерен – наводе из Завода.

Вјетровито вријеме уз јак до олујни вјетар у већини предјела очекује се и у петак, 1. децембра.

Електро-Бијељина: За три до четири дана нормално напајање струје у четири улице

Електро-Бијељина: За три до четири дана нормално напајање струје у четири улице

-Очекују се удари вјетра од  50 до 90 километара на час, на планинама понегдје и до 100 километара на час. Вјетар ће имати најјаче ударе на западу и у вишим предјелима, а нешто слабији ће бити на крајњем југу Херцеговине.

Из Завода наводе да ће вјетровито вријеме бити и у суботу, 2. децембра уз олујни вјетар у већини предјела, а истога дана очекује се и постепено слабљење вјетра.

-Удари вјетра од  70 до 90 километара на час, на планинама и преко 100 километара на час. Вјетар ће током пријеподнева постепено ослабити на сјеверу, а до поподнева и у осталим предјелима.  Због брзог пораста температуре и јаког ветра доћи ће до наглог топљења снијега – навели су из Републичког завода.

На УКЦ-у Српске од сутра обавезне заштитне маске

На УКЦ-у Српске од сутра обавезне заштитне маске

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм