Хуманитарна акција

"Умјетност која никоме не треба“ треба тебе, сутра аукција у Дому омладине

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2024. 09:38

Хуманитарна аукција "Умјетност која никоме не треба“, која ће бити одржана у сриједу, 8. маја, у Дому омладине, са почетком у 20 часова, окупила је више од 50 умјетника. На догађају ће бити представљено готово 150 радова и предмета, које ће посјетиоци имати прилику да откупе, а тиме и помогну рад бањалучке јавне кухиње.

Аукција која спаја умјетност и хуманост ове године доноси бројне новитете. Присутни ће моћи да купују разноврсна умјетничка дјела и комаде независних модних дизајнера, али и да присуствују плесном перформансу и промоцији видео-спота, да се тетовирају или добију свој портрет. 

"Иако је првобитна идеја за ову аукцију била, како јој и сам назив каже, да умјетници донирају дјела која имају неко оштећење, врло је брзо и спонтано прерасла у догађај на којем су готово сви радови без оштећења. То нам је показатељ да су умјетници, прије свега, бескомпромисно подржали хуманост и да заједно стоје када је неком потребна помоћ. Срећни смо и што је интересовање компанија много веће ове године. Преостаје још само да се и наши суграђани поново одазову, посјете аукцију и учествују у њој, како бисмо заједно прикупили још већа средства за јавну кухињу“, поручују организатори.

Имајући у виду да ће се ове године умјетницима који донирају своја физичка дјела придружити и они чије радове посјетиоци неће моћи да понесу кући, већ да их погледају на лицу мјеста, улаз ће се плаћати симболичне 2 КМ. Такође, поново ће бити организован засебан простор назван "Дај шта даш, узми шта желиш“, гдје ће се слободном донацијом моћи купити предмети који због временског ограничења неће бити представљени у централном дијелу дешавања.

Подсјетимо, прва "Умјетност која никоме не треба“ одржана је 5. јула 2023. године, када су прикупљене 5.002 КМ, такође за јавну кухињу коју води удружење Мозаик пријатељства. Покровитељ догађаја је Тропиц и Мој маркет, а додатне информације, као и издвојена дјела умјетника чије ћете радове моћи да купите на аукцији, погледајте на Инстаграм и Фејсбук страницама догађаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.