Упућени бројни апели

УКЦ: Град Бањалука кочи изградњу саобраћајног комплекса са гаражним мјестима на Паприковцу

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2024. 14:16

Упркос упућеним бројним апелима и ургенцијама Универзитетског клиничког центра Републике Српске према Граду Бањалука ни након неколико мјесеци није ријешен предмет преноса власништва и издавања грађевинске дозволе за изградњу приступне инфраструктуре саобраћајном комплексу са гаражним мјестима у изградњи иако је накнада за тај поступак у износу цца 1.800.000 KМ давно уплаћена.

Ово је саопштено данас из УКЦ-а Републике Српске одакле су рекли да се стиче утисак да градска администрација, на челу са Драшком Станивуковићем, намјерно омета извођење неопходних радова.

Како су објаснили у УКЦ-у Српске, преносом власништва и издавањем грађевинске дозволе би се ушло у завршну фазу изградње овог значајног објекта за пацијенте и запослене ове здравствене установе као и мјештане насеља Паприковац.

За обавезну вакцинацију у Српској биће издвојено 4,38 милиона КМ

За обавезну вакцинацију у Српској биће издвојено 4,38 милиона КМ

Наиме, дана 23.11.2023. године комплетирана је документација за пренос права својине и посједа са УKЦ Републике Српске на Град Бањалука на парцелама на којима је планирана изградња комуналне инфраструктуре. Претходно,  Уговором о финансирању и опремању грађевинског земљишта усаглашена су права и обавезе Града Бањалука и обавезе наше установе као инвеститора. Уговором бр: 15. 02-364-162/18 од 8.10.2018. године је предвиђено да УKЦ Републике Српске према одобрењу Града опреми предметно грађевинско земљиште тј. изгради приступне путеве о свом трошку, а Град је био у обавези да након што се оконча поступак преноса права својине у року од 60 дана изда грађевинску дозволу, а што и послије бројних апела није урађено. 

„Стиче се утисак да администрација на челу са Драшком Станивуковићем намјерно омета извођење неопходних радова и овим путем апелујемо на Град Бањалука да крене у реализацију ових активности како би се испоштовао рок за изградњу овог веома важног комплекса, те да не кочи исти имајући у виду да су од УKЦ Републике Српске већ наплатили накнаду за уређење градског грађевинског земљишта, те да ће изграђена инфраструктура служити десетинама хиљада људи насеља Паприковац и корисника услуга највеће здравствене установе у Републици Српској“, саопштено је из УКЦ-а Републике Српске.

Двоје дјеце из Српске морбиле добили у Тузли

Двоје дјеце из Српске морбиле добили у Тузли

У УКЦ-у подсјећају јавност да је објекат за стационарни саобраћај и комерцијалне садржаје јако комплексан самим својим положајем, те захтијеван за изградњу пошто су четири етаже укопане у земљу са двије стране, сјеверне и западне. По новој планираној динамици, завршетак објекта се очекује до краја ове године, уколико Град Бањалука не буде кочио процес.

„Инфраструктура је значајна имајући у виду да је у току имплементација неколико значајних пројеката као што су 'Изградња и опремање намјенског објекта за пружање здравствене заштите обољелим од малигних болести УKЦ РС', 'Дјелимична санација објеката Матернитета и Клинике за инфективне болести', 'Пројектовање, реконструкција, доградња и опремање објекта Техничко-економског блока УKЦ Републике Српске' итд. Реализација ових пројеката неминовно је довела до појачане фреквенције саобраћаја и додатних потешкоћа са паркирањем возила. И поред чињенице што ће на Паприковцу ницати и нова градилишта, изградњом објекта за стационарни саобраћај ријешиће се проблем паркирања возила“, закључују у УКЦ-у Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.