Бањалука

Ученици бањалучке Техничке школе иду у посјету Србији

  • Извор: Глас Српске
  • 25.03.2024. 16:37

Београд, односно Србија угостиће сутра 170 ученика Техничке школе из Бањалуке. Највећа школа у Републици Српској која броји 1500 ученика по први пут је званично у посјети Србији, и овом ће приликом посјетити дестинације и догађаје од значаја за Србију и тамошње образовање.

Ученици ће посјетити сајам аутомобила који се одржава у Београду, затим саобраћајни центар НАВАК, локације од културно историјског значаја нашег народа, образовне установе сличног образовног профила као и најзначајније спортске центре Србије. 

Ученике и професоре Техничке школе у Београду ће дочекати шеф представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић и његови сарадници. 

- Познато је да наше представништво у Србији прати и унапређује све активности везане за сарадњу Републике Српске и Србије, поготово из области културе и образовања, те нам је велика част што ће нас дочекати у овој нашој првој званичној посјети. Ову посјету ћемо искористити да унаприједимо односе, додатно повежемо и још приближимо образовање Републике Српске и Србије и то из оних области које нас најбоље повезују, привреда, економија, историја, географија и све оне области које су од виталног националног интереса нашег народа. Као директор Техничке школе, поносан сам на своје сараднике, своје ученике и њихову жељу да напредују, али посебно сам поносан што започињемо сарадњу са Србијом на овако високом нивоу што показује најмногобројнија званична посјета икада. Република Србија је економски, привредни и културни гигант региона и наравно да свака сарадња иде на обострану корист – рекао је директор Техничке школе Владимир Куваља. 

Техничка школа школује два образовна профила, машинство и саобраћај, те је ово одлична прилика да се унаприједи ниво образовања и почне сарадња са институцијама из области машинства и саобраћаја у Републици Србији.

(Извор: Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)