Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Talić: Dnevni centar od velike pomoći za roditelje

  • 16.08.2019. 16:04

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić i direktor Udruženja "Dajte nam šansu – zvjezdice" Željka Perišić Ninković razgovarali su danas o aktivnostima i planovima za rad dnevnog centra ovog udruženja, te dogovorili nastavak saradnje i u narednom periodu.

Talić je istakao potrebu da se napravi precizna evidencija o tome koliko u gradu ima osoba sa poteškoćama u razvoju i koje su njihove potrebe.

"U narednom periodu trebalo bi uraditi za sve mjesne zajednice evidenciju osoba sa poteškoćama u razvoju i njihovim potrebama kako bi se mogla pružiti što kvalitetnija pomoć", rekao je Talić.

On je pozvao nadležne institucije da se zakonski i institucionalno jasno definišu  egzistencionalna pitanja osoba sa poteškoćama u razvoju kada dođu u određene godine jer su ovisni o roditeljskom staranju. Naveo je i da Banjaluka može biti dobar primjer kada su u pitanju dnevni centri za rad sa osobama sa poteškoćama u razvoju za ostale lokalne zajednice kako u Republici Srpskoj tako i u BiH. 

Talić je izrazio zadovoljstvo što je Udruženje "Dajte nam šansu – zvjezdice" predanim radom došlo do do toga da pruža kvalitetnu inkluziju kako porodicama, tako i njihovo djeci sa okolinom.

Perišićeva se zahvalila Taliću na posjeti, te navela da ovo udruženje aktivno radi i bilježi dobre rezultate, kako bi osobe sa poteškoćama u razvoju uključile u društvene aktivnosti.

"Osim različitog spektra aktivnosti koje smo pripremili za naše korisnike, kako bi i njima, ali i njihovim porodicama olakšali život, prostorije našeg nevnog centra su u potpunosti prilagođene kako najmlađim, tako i korisnicima koji imaju više od 18 godina", rekla je Perišićeva.

Prema njenim riječima, korisnici u servisnom centru Udruženja mogu se baviti sportskim, muzičkim, ali i drugim aktivnostima.

"Posebno smo ponosni na našu folklornu sekciju, koju organizujemo u saradnji sa Кulturno – umjetničkim društvom "Čajevec", koja je prva inkluzivna folklorna grupa u BiH", rekla je Perišićeva.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм