Drugi izlaz prevoznici nisu vidjeli

Sutra obustava javnog prevoza u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2022. 19:23

Javni prevoz u Banjaluci sutra staje na pet minuta, simbolično. Drugi izlaz prevoznici nisu vidjeli.

Svi prevoznici gradskih i prigradskih autobusa sutra će u 5 do 12 obustaviti rad. Kažu u ovom gradu se nikada nije desilo da prevoznici obustave saobraćaj makar i na pet minuta. Ujedno naglašavaju da je to upozorenje gradskim vlastima.

Gradska uprava im je kažu danas uputila zahtjev za još jedan sastanak. Nisu se odazvali.

"Mi nismo se danas odazvali tom zahtjevu u Gradsku upravu iz razloga što to nije bio onaj sastanak koji smo mi očekivali kako je to dogovoreno na prethodnom sastanku. Mi jednostavno smatramo da smo sve iscrpili sve teme sa gospodinom Kresojevićem. Da smo što je do nas učinili, uputili smo taj zahtjev", kaže Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Iz Gradske uprave kažu da problem ozbiljno rješavaju. U praksi to izgleda ovako - nekoliko sastanaka u par dana i formiranje tima koji razmatra kako da razmotri problem. 

"U tom iscrpljivanju svih važnih mjera mi smo bili veoma dinamični i ovo je trebao biti treći sastanak u šest dana, međutim nije mi jasno iz kog razloga su prevoznici izbjegli ovaj sastanak", kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Prevoznici od priče nemaju ništa. Ostalo im je samo obećanje predsjednika Skupštine grada da će podržati njihov zahtjev. Ali njega u proceduru mora da uputi gradonačelnik. A još nije.

"Zadnje dvije godine crpimo sve svoje rezerve, zadužili smo se kreditno računajući da korona je u izmaku samo smo došli u situaciju jednostavno da nemamo od čega da vraćamo kredite. Gradska uprava je na to reagovala nakon naše objave da ćemo sutra obustaviti saobraćaj", kaže Mijić.

A sve to na svom džepu osjete putnici. Karta je poskupila. Barem zbog njih bi, kažu, Gradska uprava trebalo brže da reaguje. Ne bi im bilo svejedno da je sutrašnja obustava duža. Ovako, prevoznike podržavaju. 

"- Ja mislim da se to drugačije neće ni riješiti ništa, ako se to ne odradi tako. Obustavi.

 - Nažalost u Republici Srpskoj imamo priliku da nam je situacija otežana i sa tim najavljenim poskupljenjima karata. Pa tako smatram da je svakako adekvatan način da se iskaže glas kako građana tako i poduzetnika koji su u nezavidnoj poziciji", kažu građani.

Ukoliko rješenja ne bude, cijena karata će rasti iz dana u dan. Javni prevoz u najvećem gradu Srpske mogao bi eventualno biti  potpuno obustavljen

Тагови: