Protest ispred Gradske uprave

Stanivuković sa građanima ušao u Ninkovićevu kancelariju i iznio fotelju

  • Извор: АТВ
  • 28.06.2023. 21:24

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, ponovo je organizovao protest ispred Gradske uprave, zbog kako kaže, nerada Gradske skupštine.

Pred Gradskom upravom se skupilo nekoliko desetina ljudi, odziv kakvim Stanivuković vjerovatno nije zadovoljan. Među prisutnima su bili njegovi najbliži saradnici.

„Ja sam uvijek za jedinstvo, za rad i da se pomažemo, i da Banjaluka uvijek ide prema naprijed. Hoćemo da radimo, hoćemo da od Vlade i institucija dobijemo ono što nam pripada, to je naše pravo. Ali ako neko drugi to neće, onda moramo da krenemo u borbu“, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je dodao da su prostorije Grada, kako je rekao, oslobođene, nakon što tri mjeseca nije bilo sjednice skupštine dok “škole čekaju na izgradnju”.

Sa manjim brojem okupljenih građana ušao je u Gradsku upravu i otključao kancelariju predsjednika Skupštine Grada Banjaluka Ljube Ninkovića. Pred građanima je pokazao ključeve kancelarije.

Iz nje je iznio, kako tvrdi, Ninkovićevu fotelju koju je dao građanima da “isprobaju”. Rekao je da će taj kabinet biti kancelarija za građane.

Gradonačelnik je ispred Gradske uprave dovezao Ninkovićev automobil koji je oblijepljen "stikerima" na kojima, između ostalog, piše neradnik.

On je na kraju skupa okupljenima poručio da se vide na sjednici Skupštine grada 6. jula.

Gradonačelnik Banjaluke uče je na protestima ispred Gradske uprave saopštio da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada, rukovodstvu i odbornicima biti uskraćene plate.

On je najavio da će Ninkovićev kabinet biti izmješten iz zgrade Gradske uprave i da će mu oduzeti službeni automobil. Ninković je dana na vratima svoje kancelarije zatekao zamijenjenu bravu  te do pečata i dokumentacije ne može doći.

Nepoznata lica u toku noći zamijenila su brave na vratima njegovog kabineta po naredbi gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kaže Ninković. U sve se uključila i policija koaj je pokrenula istragu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.