Бањалука

Станивуковић опет крши закон: Послао машине прије окончања тендера

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 09:55

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић пожурио је са радовима у Улице Саве Љубоје те их је започео прије окончања тендера, вјероватно јер су локални избори близу.

Иако ће тендер бити окончан дан након избора, Станивуковић је брже-боље послао машине не би ли убрао који јефтини политички поен.

Тендер за Рехабилитацију Улице Саве Љубоја у насељу Старчевица у Бањалуци са санацијом водоводне и канализационе мреже расписан је 16. септембра и отворен је до 7. октобра. Није прошло ни седам дана, а радови су већ започели.

Тиме се похвалио и сам градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у једном од сторија на друштвеним мрежама. 

На питање АТВ-а како су радови започети а тендер није окончан, Станивуковић је одговорио да су то припремни радови који могу почети а које изводе фирме са којима Град већ има уговор.

„Са свим тим фирмама имамо уговоре о редовном одржавању, уговоре за припремне радове. Имамо више од 10 различитих уговора, што значи да док тендер и процедура се не заврши, да не бисмо губили вријеме можемо ангажовати ону фирму са којом град већ има 10 различитих уговора“, рекао је Станивуковић.

Он тврди да се ту ради о уштеди времена, али да ли се стварно ради о томе или пожуривању радова како би, можда, били започети прије избора, од градоначелника вјероватно никада нећемо сазнати.

Пратите нас и путем Вибера