Бањалука

Станивуковић обећао да ће све бити завршено: Погледајте докле су стигли ''капитални пројекти''

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2024. 11:24

Градоначелник Бањалука Драшко Станивуковић обећао је 9. августа да ће мост у Чесми бити завршен за 30 дана. Данас, ипак, другачија слика из Чесме. Мост није завршен а кад ће бити, не зна се.

У жељи да прикупи који глас за предстојеће изборе кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић упорно обмањује јавност и прича лажи.

Надлежни, који су укључени у пројекат изградње моста у Чесми, а за који Влада Републике Српске и Путеви Српске издвајају 6,6 милиона КМ, кажу да је Град задужен за изградњу приступних путева мосту али, истичу, завршетак тих радова није ни на видику.

С друге стране, онај дио послова за које су задужени Путеви биће завршен и прије рокова.

Упућени кажу да Станивуковић обилази градилишта и извођачима пријети да убрзају радове како би били завршени до октобра. Кажу, на овај начин се занемарује квалитет радова и доводи у питање безбједност људи који би користили мост.

"Дјела су наша лична карта! Градимо нашу Бањалуку, а за само 30 дана биће завршени пројекти који се чекају више од 30 година“, поручио је Станивуковић у објави на друштвеним мрежама 9. августа.

Само дан прије тога у објави на сајту Градске управе објављена је Станивуковићева изјава у којој каже сљедеће: "Данас смо обишли радове који напредују једном сјајном динамиком, а план је да кроз 50 дана све ове пројекте успјешно завршимо.“

Ако му је неко и повјеровао тог 8. августа, Станивуковић му је сам, само дан касније, јасно ставио до знања да ''од те приче нема ништа''.

Очигледно се Станивуковић 8. августа забројао, па када је преспавао, поново бројао. Схвативши да му тих 50 дана ''не иде у прилог'' рок за завршетак моста смањио је за 20, па је тако 9. августа рекао да ће мост бити завршен за 30 дана.

Похвалио се Станивуковић тих дана и да jе ''сан'' о Централном спомен-обиљежју палим борцима у Бањалуци ''испуњен''. Међутим, и то је лаж. Централно спомен-обиљежје још увијек није завршено.

Рекао је Станивуковић и да ће почети изградња хотела Палас али ни од тога ништа. На градилишту један багер и возило.

Говорећи о ''капиталним пројектима'' Станивуковић је претходних дана причао да ће сви бити завршени у роковима, на вријеме, онако како је и обећао. Али, умјесто тога, једино чему Бањалучани, али и гости, ових дана свједоче јесу ненормалне гужве у саобраћају изазване започињањем небројено много радова на градским улицама. Јасно је да је Станивуковић чекао почетак предизборне кампање како би оставио привид да нешто ради у Бањалуци, осим што нерационално троши њене паре и обмањује њене становнике.

Подсјећамо, већину пројеката којима се Станивуковић хвали, финансира неко други - или Влада Републике Српске, или Србија или Путеви Српске. Задатак Градске управе је да прикупи документацију али Бањалучани свједоче да ни то нису у стању да ураде. Често се радови обустављају због недостатка документације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.