Snimak otkriva

Stanivuković naredio Begiću da se penje na "krivi sat"

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2022. 19:55

Draško Stanivuković je naredio i zahtijevao od Ivana Begića da se u decembru 2019. popne na krivi sat u Banjaluci i na njega postavi saobraćajni znak zabrane kretanja za pješake. To je otkriveno u dužoj verziji snimka koji je juče dospio u javnost u kome Jelena Trivić prijeti Begiću. Nakon šokantnih prijetnji, čuje se i šokantno priznanje.

Nekome ko se kune u Banjaluku očigledno nije bilo sveto da na takav način oskrnavi spomenik podignut u sjećanje na katastrofalni zemljotres i njegove žrtve. Begić je danas kontradiktoran pa govori da se ne sjeća tačno da li je Stanivuković to od njega tražio, iako se to na snimku jasno čuje.

"Pazite, nisu meni ni Draško Stanivuković, ni Jelena Trivić, ni Branislav Borenović stavili pištolj i rekli 'Idi, nalijepi to'. Ja sam mogao imati preporuku.  Ja ako sam nešto uradio, uradio sam svjesno, a sad da li mi je on to rekao ili nije, zaista se ne sjećam, tri četiri godine ima od toga", rekao je Begić.

Draško Stanivuković šokira i danas jer kaže da ne osjeća odgovornost zbog toga što je tražio od Begića da se penje na krivi sat. Svaljuje sve na, do juče, svoju desnu ruku i kaže da u posljednje vrijeme Begić ima sve više ispada. 

Poručuje da je sve to previše od nekoga ko je rekao da se povlači iz politike. 

"Svako je dovoljno zreo da uradi onako kako on smatra da treba. Svi smo mi punoljetni, politikom se mogu baviti samo punoljetni građani, što znači kada nešto vi uradite, ja uradim ili bilo ko, svako lično odgovara za te stvari", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Snimak pokazuje koliko je njihova politika prljava. Zbog toga se možemo samo pitati kakvi nas snimci tek očekuju i šta je sve rađeno po gradonačelnikovom nalogu, poručuje Neven Stanić.  

"Ispostavilo se da smo mi u suštini krivili pogrešnu osobu, krivili smo na neki način potrčka da radi sve one negativne stvari na koje ga je upućivao Draško Stanivuković. Tu se postavlja pitanje šta je sve Ivan Begić radio po nalogu Draška Stanivukovića", rekao je Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

Iako se ne sjeća šta se tačno desilo prije nekoliko godina kada je afera "Krivi sat" potresala Banjaluku, Begić dobro pamti da ga je prije mjesec i po dana neko pretukao u Novoj Varoši. Otvoreno sumnja da je to naložila Jelena Trivić. 

"Ja otvoreno sumnjam da je to realizacija nekakvih njihovih sujeta, prijetnji itd. Postoje mnogi problemi koje zdravorazumni ljudi rješavaju za stolom, ali nažalost Jelena Trivić to voli tako da rješava. Da li je to realizacija muža od 1,90 m i 100 kg i brata isto takvog", rekao je Begić. 

Audio snimak tadašnjih partijskih kolega PDP-a u kome Trivićeva prijeti Begiću da bi bio "ukopan da ona nije čovjek" juče je procurio u javnost. Dok se kandidatkinja opozicije za jednu od najvažnijih funkcija ni danas ne oglašava, druga dva aktera Draško Stanivuković i Ivan Begić ne poriču autentičnost razgovora.  

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм