Проблем са цијевима

Шта се дешава са водом у Бањалуци?

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2024. 19:39

Велике цијеви за довод воде пресјечене и преспојене на мале. Вода пуна муља. Све раскопано и незаштићено - тако изгледа систем водоснабдијевања на Мањачи. Мјештани се већ мјесецима жале. Кредит одобрен за извориште Бањица још у марту и даље није искориштен, а Драшко Станивуковић већ тражи нови. На шта је потрошен новац за воду и за шта је потребно додатних 10 милиона КМ, пита први човјек бањалучке скупштине.

"Је л' ово Бањалука? Је л' за ово треба да дамо 10 милиона? За Бањицу смо дали кредит и до дан данас се није ништа започело до приступног пута, ништа друго. И онда су ови људи на потезу од Верића до Драгочаја потпуно схватили да их ови људи потпуно варају, да су им они завртали воду", рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Дешава се - коментар је Драшка Станивуковића. Вода на Мањачи, каже, биће поправљена за викенд. Шта ће мјештани до тад градоначелник не брине превише. 

"То су неке свакодневне и техничке ствари, десило се, може се десити и када није суша, то се може десити и у јануару, то се може десити и у децембру. Имамо два квара, изазовна су, мора се вода зауставити, направили смо замјену, рокаду цијеви да би систем функционисао до суботе, у суботу пад воде, киша, искористићемо цијелу суботу и недјељу то да поправимо", каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Ни данас, као ни претходних дана нема гласа из бањалучког водовода. На наше упите остали су нијеми. Баш као што ћуте и на то што су поједина бањалучка насеља данима без воде.

Пратите нас и путем Вибера