Пуњење буџета

Спрема се поскупљење воде у Бањалуци - и то за 30 одсто?!

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 17:22

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић са менаџментом водовода припрема одлуку о повећању цијене воде у Бањалуци за 30 одсто.

Тврди ово предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић и поручује да је ово скандалозна информација.

"То је невјероватна информација јер смо на наговор Станивуковића претпрошле године повећали цијену воде, одвоза смећа и гријања. Разумијем шта ради, покушава да покрије све дугове које је направио не само у Водоводу него и у другим јавним предузећима. Када причамо конкретно о водоводу, значи да недостаје новца како би се финансирао редовно јавно предузеће Водовод", каже Нинковић.

Он је истакао да ово није једини проблем у Водоводу. Према систематизацији у ЈП Водовод могуће је запослити 308 радника, а руководство овог јавног предузећа запослило је 448 радника.

"У проблему смо као јавно предузеће. Посљедњих само пола године је направљен дуг од два милиона КМ, односно милион више него прошле године. Од тог новог повећања, 900.000 КМ се односи на издвајања бруто плата радника. То показује  да Станивуковић запошљава у јавна предузећа људе који искључиво треба да служе као коментатори ПДП-а и да промовишу Драшка Станивуковића и његову политику", каже Нинковић и поручује:

"Докле год сам предсједник Скупштине града Бањалука и докле год СНСД има скупштинску већину сигуран сам да неће доћи до повећања цијена воде. Ни ми ни грађани Бањалуке нису ту да би покрили лош рад, управљање и све што је довело менаџмент Водовода".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм