Borkovići

Skoro godinu dana tortura s prevozom traje; Samo tražimo autobus i redovne linije

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 28.03.2023. 10:45

Mještani Borkovića obratili su se portalu Banjalučke priče u nadi da će njihov glas konačno neko čutim s obzirom da se mjesecima unazad bore s Autoprevozom i Gradskom upravom. Naime, mještani Borkovića skoro godinu dana umjesto velikog autobusa koriste kombi, a koji svojim kapacitetom nije dovoljan za broj putnika koji ga svakodnevno koristi.

Pomenuta linija – 18 koju koriste mještani Lauša, Saračice, Bistrice, Borkovića, Donje Slavićke, Radosavske nailazi četiri puta na dan, a što je nedovoljno s obzirom da se povećao broj putnika. Najveće gužve kako navode mještani su u periodu oko 17.40, 19.30 iz Borkovića i u 15.30 kada kombi ide iz grada. 

"Svaki dan putujem s navedenim busom. Polazak iz Radosavske u jutarnjim terminima je mnogo naporan za nas radnike koji cijeli dan provedemo na poslu na nogama. Idem na posao stojim, idem kući stojim! Mjesečna karta u iznosu od 120, a više nemamo kome da se žalimo. Samo prebacuju s jednih na druge. Agencija na Gradsku upravu, Gradska uprava na agenciju. Ako ne mogu da nam odobre bus sa više sjedala, a mogu jer čim se bus koji trenutno vozi pokvari šalju veći u zamjenu, mi tražimo da nam promjene prevoznika. Želimo kao i svi ostali putnici da sjedimo dok putujemo jer je ipak 40 kilomera je u pitanju", za naš portal kazala je Danijela G.

Kako mještani tvrde, nekada je na ovoj liniji bio velik autobus i pored neredovnih odlazaka i dolazaka, nekako su izlazili na kraj, međutim danas kada se jedva „naguraju“ u kombi to niko od nadležnih ne vidi pa ni Komisije koje šalju u periodu kada je najmanja koncentracija putnika.

"Kada smo se obratili Ageniciji Bočac tursa, kazali su nam da je Gradska uprava njima dužna dostaviti tačan broj putnika kako bi oni mogli promijeniti vozilo i ponovo uvesti autobus, međutim u Gradskoj upravi umjesto broja putnika poslali su Komisiju od tri člana koja se u autu vozi ispred kombija kako bi vidjela o kom broju putnika se radi. Ta ista Komisija ide u kontrolu oko 14.30 – 15. 00 časova kada je najmanji broj putnika. Zbog ove cjelokupne situacije jednom prilikom kada su poslali nekakvu Komisiju da putnicima traži mjesečne, ogorčeni putnici nisu htjeli pokazati, izrevoltirani situacijom u kojoj se nalaze, ti isti su im zaprijetili kako će ukinuti liniju skroz", kazala je Suzana T.

Ni nakon skoro godinu dana gore navedeni problem mještana nije riješen dok se rukovodstvo Grada hvali i obećava promjene i unapređenje javnog prevoza. Linije od Korone su ostale iste, građani plaćaju najskuplje karte u regionu, a mnogi među njima kao ovi mještani nemaju ni normalne uslove prevoza za paprenu cijenu koju plaćaju. 

(Banjaluckeprice.net)

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)