Dobre vijesti za studente

Rukovodstvo Srpske obišlo radove u Kampusu

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2022. 19:15

Dobre vijesti za studente arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i šumarskog fakulteta. Zgrada u kojoj bi trebali biti smješteni već od sljedećeg semestra u završnoj je fazi. Studenti, zadovoljni.

"Situacija da će biti na jednom mjestu predstavlja dobru stvar. Zgrada je napravljena po samim najvećim standardima u evropsi gdje će studenti imati priliku da kroz praktičan rad vide kako je sama gradnja objekta tekla", kaže Nikola Bojić, predstavnik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

"Trenutno smo imali odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske i uvijek će biti tako dokle god studenti budu na prvom mjestu kao što je i do sada", kaže Uroš Bjelica, predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Do sada je u zgradu uloženo oko sedam miliona maraka. Projekat energetske efikasnosti od velikog je značaja.

"Završen je projekat utopljavanja odnosno projekat energetske efikasnosti u koji je uključena zgrada Rektorata Univertiteta u Banjoj Luci i zgrada Akademije kompletno je završena u predviđenom roku. Kroz isti projekat završava se i zgrada filozofskog fakulteta, radovi su u toku i teku planiranom dinamikom", kaže Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Podizanje nivoa i standarda visokog obrazovanja veoma je važno za instirucije srpske jasan je srpski član predsjedništva. Uslovi studiranja konstantno se unapređuju kaže Milorad Dodik. 

"Raduje me inicijativa da se nastavni program provode na stranom jeziku što će omogućiti da dolaze studeni drugih zemalja sve treba da se završi tako što će na današnoj lokaciji kliničkog centra biti izgrađena ne samo medicinska škola već i medicinski fakultet koji će biti inkorporiran u klinički centar", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Naš cilj je stvaranje što boljih uslova kako za studente tako i nastavni kadar poruka je predsjednika Srpske. Važno je kaže Željka Cvijanović što se iz godine u godinu kreiraju olakšice za studente.

"To su najniži troškovi studiranja u regiji kad smo gledali šta se to dešava vijdeli smo da je to bile niže I jeftinije studirati ovje a sad s ovim olakšicama to znači jedan poseban iskorak", kaže predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Studentski domovi u Republici Srpskoj biće besplatni za sve studente. Za tri obroka dnevno plaćaće simbolično oko tri marke. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)