Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Cilj - da grad bude jedini vlasnik stare "Toplane"

  • 30.09.2019. 14:31

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da grad ima namjeru da u potpunosti preuzme vlasništvo nad starom "Toplanom".

"Razlog za to je što, prema postojećem Zakonu o akcionarskim društvima, mali akcionari, čak i sa izuzetnom malim učešćem, u pojedinim stvarima odlučuju bez većinskog akcionara. Sličnu situaciju imamo u Zavodu za izgradnju gdje nesaglasnost malih akcionara može da blokira kompletno preduzeće", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je, govoreći o sudskom sporu malih akcionara stare "Toplane", rekao da grad nije zadovoljan prvostepenom presudom od 17. septembra kojom se poništava odluka vanredne skupštine akcionara tog preduzeća o prenosu akcija manjinskih akcionara na grad Banjaluku.

Radojičić je rekao da, iako grad nije direktno učestvovao u sudskom postupku, očekuje da će biti podnesena žalba i da će u drugostepenom postupku biti dokazana ispravnost.

"Grad će, u svakom slučaju, istrajati na tome da bude stoodstotni vlasnik stare "Toplane"", poručio je Radojičić.
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.