Бањалука

Протест мјештана Драгочаја: Поражавајуће је да у 21. вијеку немамо воде

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2024. 21:05

Становници бањалучког насеља Драгочај вечерас су одржали протест јер већ неколико дана немају воде.

Већ друго вече заредом мјештани протестују тражећи оно основно – воду. Марко Марић, предсједник Мјесне заједнице Драгочај, каже да им се нико предузећа „Водовод није обратио, што је, додаје, поражавајуће. Ипак, синоћ су их посјетили представници Градске управе Бањалука.

 „Из Градске управе су предложили да предсједник мјесне заједнице и десет најугроженијих мјештана дођу у Градску управу, међутим, они су поручили да не желе да иду и да у Драгочај дођу представници Водовода“, рекао је Марић.

Међутим, из бањалучког Водовода данас нико није дошао, нити им се обратио. 

"Имамо овдје људе који су по 48 и више сати без воде, па чак и 72 сата. Имамо људе које имају овце, краве, човјеку је данас крепала једна овца зато што није имао воде“, рекао је Марић током протеста грађана.

Каже да ће под хитно тражити нови сусрет са представницима „Водовода“, те да ће наставити са протестима све док се овај проблем не ријеши.

Грађани поручују да је поражавајуће да у 21. вијеку живе без воде, поготово када се температуре пењу и до 40 степени Целзијуса. 

Подсјећају да су и прошле године имали исти проблем који, како ствари стоје, није трајно ријешен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.