Бранко Црногорац

"Субвенционисање вртића се ставља у исту раван са инфраструктурним пројектима"

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2024. 09:56

Бранко Црногорац, представник родитеља чија дјеца похађају приватне предшколске установе, рекао је за АТВ Јутро да за њихову позицију није било много разумијевања у Градској управи.

"Ми смо јуче одржали састанак, није било много разумијевања за нашу позицију. На крају јесмо донијели неки закључак, али чини се да ни сама Градска управа не вјерује да ће то бити могуће, односно да ће то градска Скупштина прихватити", рекао је Црногорац.

Он је истакао да је оно што је проблематично што се чини да заиста овом питању нико не поклања довољно пажње.

"Трошак за дјецу, ако се то може звати тако, ставља се у исту раван са инфраструктурним пројектима, фонтанама, мостовима, парковима, размишља се о Бањалуци као о некој туристичкој престоници док неке основна животна питања нису ријешена", рекао је Црногорац.

Он је истакао да из Градске управе, очигледно не виде, разлог да родитељи заједно са власницима приватних предузећа наступају поводим ове иницијативе.

"Ми сматрамо да је то један савршен спој јер никоме није у циљу да има клијенте који су свакога мјесеца на рубу егзистенције и размишљају да ли да тај мјесец остаје дијете у вртићу или не. Ништа се не може ријешити одједном, али овај почетни импулс није добар", рекао је Црногорац.

Црногорац је истакао да ће родитељи данас одржати састанак са представницима градске Скупштине, од којих макар декларативно имају подршку за ову иницијативу.

"Обећали су да ће нашу тачку ставити на наредну сједницу Скупштине, да имамо подршку за све захтјеве, па видјећемо данас послије састанка да ли је то заиста тако", јасан је Црногорац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.