Skupštinska većina

Prijedlog Gradskoj upravi da direktno kupi prostor ZIBL-a

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2022. 19:03

Predlažemo da grad Banjaluka za 700.000 maraka direktno od ZIBL-a kupi podrumske prostorije i tako pomogne ovom gradskom preduzeću. Prijedlog je to banjalučke skupštinske većine poslije sastanka sa radnicima ZIBL-a. Zavod za izgradnju ne smije i ne može biti ugašen, poručuje skupštinska većina.

"Privremno rješenje smo ponudili, privremno rješenje će odblokriati račune, ispaltiti radnicima pet zaostalih i šestu decembarsku platu, platiti obaveze državi", rekao je Saša Čudić, nezavisni odbornik.

"Mi smo spremni da podržimo i veći iznos, sa jedne strane i sa druge strane, vrijeme koje je neophodno je jednostavno kraće. Imate kupovinu između grada i ZIBL-a, ne pojavljuje se Vodovod kao posrednik", kaže Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka. 

Naš prijedlog je bolji, odgovara Bojan Kresojević, gradski menadžer. On je glasio - sa 700.000 maraka subvencionisati Vodovod, koji bi kupio podrum od ZIBL-a. Tako bi jednim udarcem ubili dva problema, kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer. 

"Ovdje rješavamo subvencijom problem finansijskog rezultata i psolovanja Vodovoda i sa druge strane obezbjeđujemo likvidnost za ZIBL. Ovdje jasno želim reći da je jasno iz primjera koji je predložila skupštinska većina da se ne pomogne Vodovodu, odnosno da se uništi Vodovod", smatra Kresojević.

"Ja mislim da je jedan od razloga što su oni išli na Vodovod je što je Vodovod na gubitku i čime bi oni, što se žargonski kaže peglali finansijski izvještaj Vodovoda", dodaje Amidžić. 

Ukoliko predlagač, odnosno Kabinet gradonačelnika prijedlog prihvati i spremi do četvrtka, 8. decemba, skupštinska većina spremna je da ga uvrsti u dnevni red skupštinskog zasjedanja. Ukoliko se to ne desi, skupštinska većina je spremna da organizuje i vanrednu sjednicu na prijedlog predlagača kako bi se ovaj problem privremeno riješio. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)