U pet do 12

Banjalučki prevoznici obustavili rad na pet minuta: Poskupljenje neminovno ili ćemo morati stati

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2022. 12:18

Banjalučki prevoznici održali su danas petominutne proteste kako bi ukazali na probleme sa kojima se susreću.

Dejan Mijić, direktor Autoprevoza i predsjednik Udruženja prevoznika u putničkom saobraćaju, istakao je da prevoznici moraju dići cijene karata ili će autobusi na kraju stati.

"Nalazimo se u veoma teškoj situaciji, raste cijena goriva u svijetu te je neminovno poskupljenje i njihovih usluga. Svi su digli cijene, a mi jedini nismo, što nije logično. Mi najviše zavisimo od goriva i plaćanja naših usluga. Prvo nas je korona pogodila, sad ovo. Shvatite da smo mi kreditno zaduženi, imamo ogromne troškove, trebamo dati plate našim zaposlenima", rekao je Mijić.

Dodaje da Gradska uprava do sada nije imala sluha za njihove probleme, te da će morati donositi neke radikalnije mjere dok ih neko ne sasluša. 

"Mi ćemo još ovaj mjesec, zbog građana koji su kupili mjesečne karte da vozimo, ako se ništa ne desi narednih dana mi ćemo biti prinuđeni da stanemo. Popuste ćemo ukinuti kao i neke podsticaje. Tražimo od Grada da nam dozvoli korigovanje cijena te da nam isplati sve subvencije koje su do sad obećali, a nisu dali inače smo u velikim problemima. Isto tako predlažemo i sistem štednje, da se smanji broj liniija i obilazaka stajališta", kaže Mijić.

Navodi da će se protesti nastavljati iz dana u dan dok god ih neko ne sasluša. 

Da je sve na gGadskoj upravi rekli su i iz "Pavlović tursa", ističući da gradski prevoz jedino može funkcionisati ukoliko se podrže njihovi zahtjevi.


Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм