Обиљежавање

Поводом Дана града Бањалука положени вијенци код споменика 12 беба

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 11:12

Код споменика 12 беба у Бањалуци положени су вијенци у оквиру прославе Дана града.

Полагању вијенаца присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, као и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Претходно су на Спомен-обиљежју жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу "Свети Пантелија" такође положени вијенци.

Вијенце су положили предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, делегација града Бањалука, те представници градске Борачке организације и Организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

У оквиру прославе Дана града предвиђено је централно полагање вијенаца на Спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а на Тргу палих бораца.

Након полагања вијенаца и одавања почасти, у оквиру обиљежавања Дана града предвиђене су бројне активности.

Свечана академија биће одржана у спортској дворани "Борик" у 19 часова. Кључ града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука" добиће министар одбране Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић и постхумно генерал Момир Талић.

Прије академије, градоначелник Драшко Станивуковић ће у 18 часова, заједно са Вучевићем, Дачићем и градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем посјетити новоизграђену школу "Косово и Метохија" у насељу Ада.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм