Rizično

Policija zabranila aktivnosti Bh. povorke ponosa u Banjaluci

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.10:01

Policijska uprava Banjaluka zabranila je najavljeno okupljanje i aktivnosti Bh. povorke ponosa u najvećem gradu Srpske

Policijska uprava Banjaluka u skladu sa članom 190. Zakona o opštem upravnom postupku i člana 13. stav 1. tačka d. i člana 14. stav 3. Zakona o javnom okupljanju, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja u organizaciji nezavisnih stvaralaca i aktivista "Geto" iz Banjaluke i "Bh. povorka ponosa" iz Sarajeva, za dan 18.03.2023. godine u vremenskom periodu od 17:30 do 01:00 časova u Banjaluci", stoji u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog okupljanja, te je procijenjeno da postoji realna mogućnost da na istom može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine.

Imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim okupljanjem bilo mnogo negativnih reakcija i da je upućen niz prijetnji organizatoru i učesnicima ovog okupljanja, PU Banjaluka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Apel da se zabrane aktivnosti Bh. povorke ponosa u Banjaluci potpisalo je 13 nevladinih organiacija u otvorenom pismu upućenom zvaničnicima u Srpskoj.

Nakon brojnih reakcija tokom jučerašnjeg dana, navijači Borca su održali i protestnu šetnju zbog najavljenih aktivnosti ovog pokreta u Banjaluci.


Tagovi:
 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.