Бањалука

Почиње исплата закашњелих субвенција

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 19:15

Превозници, запослени у јавним предузећима која се финансирају из градског буџета, родитељи чији малишани иду у приватне вртиће, сви они мјесецима чекају субвенције. Данас су на ред дошле стипендије за студенте и средњошколце, а сљедеће на листи су исплате субвенција за приватне вртиће.

За сада и даље остаје 60 КМ, а план нам је да субвенције подигнемо на 100 КМ, и ко мисли да је то милостиња, жалосно је, каже градоначелник Бањалуке. 

Колико дјеце не може уписати државне факултете, што држава не изједначи и не суфинансира приватне? Политика није списак жеља, чуо сам да неко каже ни говора тих 100 КМ, нећемо ни то, е, видите, ако ја донесем одлуку то ће бити тако - каже Станивуковић.

За боравак двије кћерке у приватном вртићу и најстарије у продуженом боравку, Бранко каже да издваја 920 КМ. Тих 60, колико сада добија по дјетету, није довољно да покрије ни четвртину трошкова. Истиче да родитељи чија дјеца иду у приватне вртиће неће одустати од свог захтјева да се изједначе субвенције за приватне и јавне вртиће. 

- Ми бисмо само да вратимо у фокус оно што је наш главни захтјев, а то је изједначавање тих субвенција, односно, питање дискриминације дјеце која се налазе у предшколским установама - каже Бранко.

Представници скупштинске већине тврде да имају рјешење, а за сутра је заказан састанак са родитељима чија дјеца похађају приватне вртиће након кога ће јавности бити познато више детаља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.