Topli radijatori

Počelo grijanje u Banjaluci

  • 02.10.2018. 10:51

Preduzeće "Eko-toplane" iz Banjaluke od danas je počelo sa grijanjem stambenih i poslovnih jedinica koje su na sistemu daljinskog grijanja.

Zbog manjih problema na distributivnoj mreži koji su se pojavili nakon punjenja sistema pojedini dijelovi grada još nemaju grijanje, saopšteno je iz preduzeća "Eko-toplane". 

Tehničke ekipe su na terenu i rade na osposobljavanju mreže, a iz ovog preduzeća mole korisnike za razumijevanje i da ih, ukoliko primjete nedostatke u isporuci toplotne energije, kontaktiraju da bi iste otklonili u najkraćem vremenskom roku. 

Iz "Eko-toplane" navode da su u komunikaciji sa građanima, a u skladu sa poslovnom politikom da su im korisnici prioritet, odlučili da grijna sezona počne ranije. 

"Iako u posljednja dva dana na području Banjaluke nije izmjereno dva dana uzastopno temeperatura vazduha ispod 12 stepeni, subjektivni osjećaj hladnoće u stambenim jedinicma je takav da je građanima potrebno dodatno zagrijavanje. Da se građani ne bi izlagali trošku i zagrijavli putem pomoćnih grijnih tijela, odlučili smo da sezona grijanja počne ranije", ističu iz "Eko- toplane". 

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su od završetka prethodne grijne sezone do početka nove aktivno radili na sanaciji dijelova distributivne mreže, kao i na nabavci energenta, a sanirana je i glavna vrelovodna pumpna stanica. 

Za kompletnu krijnu sezonu do sada je obezbijeđeno više od 75 odsto potrebnog energenta i to na domaćem tržištu. 

"Predviđenim planom nabavke, a u skladu sa vremenskim prilikama i dinamikom rada javnog preduzeća `Šume Srpske`, očekujemo da će do kraja godine biti obezbijeđen drvni sortiment za kompletnu grijnu sezonu 2018/2019. Drvni sortiment se nabavlja po transparentnoj cijeni, avansnim plaćanjem", navode iz "Eko-toplane". 

Iz ovog preduzeća pozivaju korisnike koji nisu izmirli dugovanja da ih izmire u što kraćem roku. 

Građane podsjećaju i na besplatnu info-liniju 0800 502 12 posredstvom koje mogu postaviti pitanja i prijaviti probleme koje imaju u vezi sa grijanjem.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.