Бањалука

Одржана сједница Скупштине града

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2024. 19:18

Петоминутне паузе које се претворе у вишечасовне, кашњење, жустре расправе, дневни ред усвојен тек у 14 часова, тако изгледа сједница бањалучке градске Скупштине.

Овај пут је било кворума, али по учесталом сценарију ни данас није прошло без препирке градоначелника и првог човјека градског парламента.

Драшка Станивуковић толико је погодило што од одборника није добио зелено свјетло за неколико својих приједлога, да је скупштинску већину назвао "политичким идиотима". 

- Морам бити у потпуности искрен. Слушао сам само један дио преса предсједника, али када сам видио да страховито заглупљујем, престао сам - каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Тачке које је Станивуковић преложио, међу којима је и Приједлог резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа немају никакве правне посљедице и нису ништа до популистичке, каже први човјек градске Скупштине.

Истиче да таквим приједлозима градоначелник покушава да добије наклоност јавности. Ипак је у питању изборна година. 

- Акт који је сам по себи резолуција, или необавезујући акт у којем су четири члана како људи констатују како мора доћи до измјене закона, како су кладионице отваране и у кругу мањем од 500 метара и како том резолуцијом они моле власнике кладионица да помјере - додаје Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић је додао да градоначелник подршку за порез на непокретности неће добити, јер је он условљен изједначавањем субвенција приватних и јавних вртића.   

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм