ПУ Бањалука

Од 1. августа у Бањалуци обрада прекршаја снимљених надзорним камерама

  • Извор: АТВ
  • 06.08.2024. 12:59

Од 1. августа 2024. године Полицијска управа Бањалука ће вршити обраду прекршаја који су евидентирани надзорним системом који покрива ПУ Бањалука, а све због уоченог великог броја прекршаја.

Тихомир Тадић, полицијски службеник и инспектор за безбједност саобраћаја ПУ Бањалука, рекао је да тренутно на подручју града има 332 надзорне камере на 101 локацији, од којих је 48 камера са АНПР системом за детекцију регистарских таблица.

„Видео записи које посједују МУП Републике Српске у многоме олакшавају посао полицијским службеницима. Веома се често користе у проналаску учесника саобраћајне несреће које се удаље са лица мјеста, као и проналаска учесника у ремећењу јавног реда и мира, извршиоца кривичних дјела и слично“, рекао је Тадић.

Он је поновио да стање безбједности саобраћаја на подручју града Бањалука није на задовољавајућем нивоу.

„Поред планских и превентивних акција, стање безбједности није на задовољавајућем нивоу те смо у протеклом мјесецу имали шест самосталних акција контроле саобраћаја. На подручју града Бањалука у протеклом мјесецу догодиле су се 329 саобраћајних незгода у којима је једно лице погинуло, пет је теже повријеђено и 51 лице је задобило лакше тјелесне повреде. ПУ Бањалука због погоршања стања безбједности, али и због уоченог великог броја прекршаја, од 1. августа врши обраду прекршаја који су евидентирани надзорним системом који покрива Бањалука“, навео је Тадић.

Приоритет при обради прекршаја, како каже, биће најтежи прекршаји из области безбједности саобраћаја, као што су пролазак на црвено свјетло, насилничка вожња, претицање колоне возила, не пропуштање пјешака и остали прекршаји који буду уочени приликом обраде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)