Код Парка Младен Стојановић

Нови напад паса луталица у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2024. 08:09

Пси луталице поново су изазвале страх код грађана Бањалуке. Код Парка Младен Стојановић, у самом центру града, чопор паса напао је жену. На сву срећу, све је примијетила новинарка новинарка Лејла Џин која је брзом реакцијом спасила жену од тежих исхода.

- Кренула сам ка другом крају града и примијетила сам када су пси напали жену. Било је шест или седам паса. Било је заиста језиво, С обзиром да сам била у аутомобилу, зауставила сам возило, упалила четири жмигавца. Жена је видјела мене и рукама ме дозивала. Рекла сам "улазите". Они су улетјели у ауто. Била је у стању шока. Није хтјела да је одвезем у Хитну, него кући - прича новинарка Лејла.

Из Удружења за заштиту животиња имају јасан став – најодговорнији што на улици виђамо толики број паса луталица је неодговорно власништво. 

- Увијек је одговоран власник. Јер, уколико је и добра хигијеничарска служба, ако власник није одговоран и пушта љубимце, не постоји систем који то може да санира - додаје Анђела Шпановић, Удружење за заштиту животиња ВагВаг.

Комунална инспекција је након напада реаговала по пријави и смјестила псе у азил.

- Што се тиче паса луталица, имамо хигијеничарску службу која дјелује на подручју Бањалуке, која је задужена за уклањање паса луталица и стављање у карантин - каже Игор Јеличић, шеф одсјека Комуналне полиције.

Пси луталице постали су велики проблем у Бањалуци, због чега је потребно да надлежни што прије реагују на апеле грађана. Само дан прије напада код Парка Младен Стојановић, пси без власника, напали су и жену у школском дворишту у насељу Обилићево. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: