Banjaluka

Ninković: Spremni smo da uradimo sve da spasimo Akvanu

  • Извор: АТВ
  • 16.06.2023. 15:50

Ukoliko Grad do 30. juna ne isplati milionsko dugovanje Akvane , zemljište na kome se ona nalazi preći će u vlasnište "Novoteksa".

Iz gradske Skupštine kažu da su spremni da urade sve što je neophodno kako bi pronašli rješenje, a gradonačelniku su ponudili niz prijedloga.

"Već, što se nas tiče i u nedjeljlu možemo sazvati ponovo vanrednu sjednicu, samo neka uputi akt u realokaciju sredstava i neka dokapitalizuje Akvanu. To je jedno rješenje koje nudimo. 

Nudimo rješenje neka uputi akt realokacije sredstava, sazovemo sjednicu i završimo tu priču oko dokapitalizacije Akvane, to je jedno rješenje", kaže predsjednik Skupštine Ljubo Ninković.

"Drugo rješenje je da pored tog akta uputi informaciju o kompletnom dešavanju vezano za javno preduzeće Akvanu, od njihovog poslovanja, do problema s kojim se suočavaju pa evo i do ove presude i da raspravljamo da bi sva javnost vidjela šta je tu problem, čije su namjere u pozadini", dodao je on.

Ništa od toga gradonačelniku nije prihvatljivo. Po njemu je jedino rješenje da Banjalučane zaduži novim kreditom za dodatnih pet miliona.

Iako se nerijetko hvali sve punijim gradskim budžetom, za rješenje ovog problema kaže da nema sredstava.

"Što znači da za dug od 5 miliona on može da vam ćapi imovinu vrijednu 20 miliona. Oni kažu, zamislite bezobraznika, mi smo predložili dio kreditnog aranžmana da se to riješi, oni kažu, 'ne mi smo spremni da podržimo da uzmete iz budžeta 5 miliona'. Prvo mi tih pet miliona nemamo", rekao je Draško Stanivuković.

Vatru gase iz Ujedinjene Srpske. Pozivaju sve učesnike na komromis i održavanje sjednice  ili kolegijuma.

"Mi ovim putem pozivamo i jednu i drugu i treću stranu, koliko god strana treba da se dozovu pameti, svi zajedno i da se održi sjednica Skupštine Grada", rekao je Neven Stanić. šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske.

Kolegijum koji je bio najavljen za ponedjeljak i utorak, neće biti održan. Prema riječima predsjednika gradske Skupštine gradonačelnik nije do 13.00 časova dostavio akte i materijale, predložene za sjednicu. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.