Бањалука

Неукус и кич - коментар Бањалучана за нови изглед Купусишта

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 19:09

Неукус и кич. Тако најчешће Бањалучани коментаришу нови Ћирилични парк на тзв. Купусишту. Никла су и прва слова. Дрвеће није, иако је ријеч о парку.

Радови су још у току, ради се пуном паром. Па ни бетона не мањка. Не мањка ни слова која можете купити и донирати за осам и по хиљада марака. Све је то усијало друштвене мреже.

Да ли је могло више зеленила, да ли је могло јефтиније, али и да ли има битнијих ствари да се у граду ријеше, питају се бројни грађани.

- Биће ово лијепо, али је спорна цијена и одржавање након изградње. И наравно, да ли се за ове паре могао ријешити смрад канализације у Росуљама, Ребровцу, итд... Али ће зато, бити дивна расвјета, шарене боје, циркус Колорадо, за старо и младо, кичерај и неукус, због овога је уништен један парк, катастрофа - поручују корисници друштвене мреже Икс.

Била је то једна од задњих зелених површина у граду, кажу упућени.

Ипак би се глас грађана требао пажљивије слушати. 

- Стално тврдим, да не постоје пацијенти, да бих ја био љекар, тако и Градска управа треба да је на услузи и служби грађана и некако не видим да се гласови људи који ту живе чују и мислим да је то погубно за неки град - каже Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ-а Српске.

Грађани су већ неколико пута покушали да кажу шта имају о новом изгледу парка. Очигледно безуспјешно. Одговор градоначелника Драшка Станивуковића био је да је то визија људи који воде град, док је за градског менаџера Бојана Кресојевића протест мјештана само политика.

Због цијеле приче о парку и Јелена Тривић, некадашњи саборац Драшка Станивуковића, против њега је поднијела кривичну пријаву. И то јер је наводно омогућио свом савјетнику и другима да на парку зараде 300.000 марака, а на штету градског буџета. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм