Дан за памћење у Бањалуци

На Кастелу одржане Витешке игре, на Врбасу грађани пецали поклоне

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 14:28

Кастел је одувијек било мјесто по којем је Бања Лука препознатљива,  а забавна Бинго екипа, у друштву духовитог Ениса Бешлагића, на један дан, ову хисторијску тврђаву учинила је центром необичних игара – Витешких игара.  Тако су случајни посјетиоци, ни криви ни дужни, постали необични витезови, па су своје витешке вјештине одмјеравали у играма мудрости и довитљивости. 

Правду је наравно дијелио Енис, али не само правду већ и поклоне из Бинга за најуспјешније и мање успјешне “такмичаре”.

Тврђава Кастел није једино наше мјесто у Бањалуци. Још од несретног земљотреса 1979. постоји мјесто гдје се Бањалучани најчешће налазе – Криви сат. 

Спонтано, чини нам се, организовао је Енис занимљив квиз управо ту код Кривог сата, па су сви они с тачним одговором на питање које вријеме показује Криви сат имали прилику да учествују у игри избора. Да ли се задовољити наградом која је понуђена или ићи даље на невиђено и можда добити више, а можда и мање. Било је ту занимљивих одабира, али још више занимљивијих реакција, емоција, загрљаја и смијеха.

А шта тек рећи о вожњи препознатљивим симболом Бањалуке – чувеним дајаком и “рибарењу” на Врбасу. По властитом признању присутних, поједини грађани Бањалуке никад брже и лакше нису “упецали” вредније и потребније поклоне. 

Међутим, свака Енисова посјета Бањалуци обиљежена је посјетом једном посебном мјесту. Наиме, прилично емотиван Енис је посјетио Родитељску кућу удружења Искра гдје је уручио Бинго донацију од 30.000 КМ за дјецу обољелу од малигних обољења, али и играчке и друге потрепштине које ће олакшати боравак дјеци и родитељима у кући. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.