Бањалука

Завршена Спасовданска литија, учествовао и Додик

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 11:51
  • 14:17

У Бањалуци је завршена Спасовданска литија поводом обиљежавања крсне славе Бањалуке и Саборног храма Христа Спаситеља.

У литији је поред бројних вјерника, учествовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, као и руководство Града Бањалука.

Претходно је у Храму Христа Спаситеља Свету архијерејску литургију служио Његово високопреосвештенство митрополит бањалучки Јефрем, а потом је освештано славско жито и обављен обред ломљења славског колача у којем је учествовао предсједник Српске.

Град Бањалука као и сваке године у духу традиције обиљежава славу, а тако је и ове године, јер је припремљен богат културно-умјетнички програм, тако ће у порти Храма Христа Спаситеља увече бити одржана ревија "Умјетност плавих нити" у организацији Удружења жена "Дуга".

У такозваном паркићу за грађане ће бити приређен и посебан програм под називом "Спасовданско вече – слава кроз традицију".

Имајући у виду да је слава вјековна традиција српског народа, а да су Бањалучани надалеко познати као добри домаћини, током вечери ће бити проглашени и побједници у прављењу најбоље славске погаче и домаће ракије.

Обиљежавање Спасовдана биће настављено сутра на платоу испред Храма Христа Спаситеља, гдје се увече очекује и концерт Школе гусала "Сандић", док ће у случају кише, концерт бити одржан у Банском двору.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Парохија бањалучка Српске православне цркве.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина