Izgradnja počinje sutra

Kostrešević: Most u Česmi vrijedan 6,6 miliona KM, rok za završetak 36 mjeseci

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2022. 14:14

Vrijednost radova novog mosta preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Česma, čija izgradnja će početi sutra, iznosi 6,6 miliona KM a rok za njegov završetak je 36 mjeseci, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević.

"Prema projektno-planskoj dokumentaciji novi most u Česmi biće armirano-betonske konstrukcije temeljen na šipovima ukupne dužine 172,7 metara i širine 16 metara sa dvije saobraćajne trake, dvije pješačke staze i dvije biciklističke staze", istakao je Kostrešević.

On je naveo da je izvođač radova na navedenom projektu grupa ponuđača koju čine "Mrkonjić putevi" iz Mrkonjić Grada, "Struktura" iz Jajca i "MG Mind", takođe iz Mrkonjić Grad.

"Rok za izvođenje radova je 36 mjeseci od dana uvođenja izvođača u radove, a vrijednost investicije 6.616.557 KM", precizirao je Kostrešević.

Iz "Puteva Republike Srpske" je najavljeno da će Kostrešević sutra u 11.00 časova uvesti izvođača radova u radove na izgradnji novog mosta u Česmi.

Uvođenje izvođača u radove i izjave za novinare predviđene su kod "Vitaminke" na lijevoj obali rijeke Vrbas.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм