Нема пријављених финансијера

Ко финансира "Тривићкин фронт"

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2024. 19:12

Као што је мислила да је побиједила, Јелена Тривић данас мисли да ће јавност обманити причом да неко са професорском платом може да финансира странку тешку скоро 250.000 марака. Само основни трошкови на мјесечном нивоу Тривићку коштају 50.000 КМ.

Пријављених финансијера нема, странка није парламентарна па не може да се финансира из буџета. До јучерашњи политички саборци питају Јелену Тривић како то да неко ко се константно позива на слово закона, одједном исти за њега не важи. 

"С обзиром да се она стално говори о закону о транспарентности, покушала сам да нађем ко су ти људи, правна или физичка лица која финансирају ово, али нисам успјела да нађем, можда професорица има неку магичну формулу па са овим успије да финансира и своју породицу и ове трошкове", рекла је Адриана Басара, портпарол Градске управе Бањалука.

Огромна је разлика између новца који се троши и који стоји у финансијском извјештају ЦИК-а. Све то подгријава сумње и у политици и међу грађанима. 

"Јавност има право да зна одакле долази, ако су у питању огромни износи, одакле та средства долазе. Ја сам дуго у политици и увијек пазим да свака моја ријеч има тежину, ја не могу јавно да кажем то су фиктивни износи, али је чињеница да постоји огромна диспропорција између новца који се троши и новца који је тамо пријављен", рекла је Мирна Савић Бањац, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

Лични возач, фотограф, пословни простори за нову странку - Ко стоји иза Народног фронта? Како коментарише сумње јавности да је финансијски извјештај заправо фиктиван? Све смо то хтјели да питамо и Јелену Тривић лично, али ни данас на наше позиве није одговарала.

Пратите нас и путем Вибера